Terug naar nieuwsoverzicht

Toch een klein zomerprogramma

De oorspronkelijk geplande programmering van 2020 is bij alle theaters vrijwel geheel geannuleerd of doorgeschoven naar 2021.
Eind mei kreeg de vereniging van de overheid het bericht dat openluchttheaters verruimde mogelijkheden hebben om openluchtvoorstellingen te brengen. Enkele leden zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan om in het zomerseizoen 2020 toch nog een aantal voorstellingen te kunnen brengen. Een toenemend aantal theaters heeft in zeer korte tijd een alternatieve programmering weten op te zetten met een aantal kleinschalige voorstellingen. Er is veel energie gestoken in protocollen om 1,5 meter afstand en de overige richtlijnen van het RIVM te waarborgen voor bezoekers, medewerkers en artiesten. Er is overleg geweest en nog gaande met lokale overheden. Vaak wordt een voorstelling meerdere malen op een dag gebracht om voldoende recette te krijgen ter bekostiging van de voorstelling. Op onze marktplaats bieden artiesten en groepen aangepaste voorstellingen die passen binnen de huidige richtlijnen.

Het gevolg is dat vanaf Juli een aantal openluchttheaters hun poorten weer opent. Dankzij de flexibiliteit, daadkracht en creativiteit van onze medewerkers en artiesten bieden we deze zomer toch nog een beetje openluchttheater. Amsterdam, Almere, Bloemendaal, Eibergen, Heeswijk-Dinther en Soest hebben al een aangepast programma bekend gemaakt. Er zullen er ongetwijfeld nog  een  aantal volgen. Volg komende weken het actuele programma-aanbod op de website van Openluchttheaters.nl of van het betreffende openluchttheater.